Direct een afspraak? Bel nu met 06 543 564 32

Coaching bij hoogsensitief zijn

Coaching bij hoogsensitief zijn

Ben je hoogsensitief? En lukt het je (nog) niet om hier om een krachtige manier mee om te gaan?

Een hooggevoelig persoon of hoogsensitief persoon (hsp’er) is iemand die het vermogen heeft om veel en gedetailleerd waar te nemen. Deze waarneming bestaat uit zien, horen. voelen, ruiken, non-verbale signalen of lichaamstaal. Je voelsprieten staan helemaal open. Alles wat waargenomen wordt, wordt ook heel diepgaand ervaren en verwerkt. Een hoogsensitief persoon verbindt zich ook met al deze waarnemingen. Dit gebeurt onbewust. Het betekent ook dat een hoogsensitief persoon (snel) overprikkeld kan raken, soms zelfs zonder dat iemand het zelf doorheeft. Een hoogsensitief persoon is immers langer bezig met het verwerken van al die informatie. Herken jij jezelf hierin?

Zou je begeleiding willen hoe je kunt omgaan met al die waarnemingen? Raak je snel overprikkeld? Heb je het gevoel dat je ’tekort schiet’ in onze huidige maatschappij?  Het is de kunst om je grenzen te bewaken. Je voelt namelijk zelf prima aan wat goed is voor je en wat niet.

Samen gaan wij op zoek naar jouw kwaliteiten. Hoe meer kwaliteiten je benut van je hooggevoelig zijn, hoe prettiger je je gaat voelen. Ook kunnen wij op zoek gaan naar vaardigheden om beter om te gaan met overprikkeling, (intense) emoties of stress. Soms is ook het werken aan je zelfvertrouwen een thema tijdens een sessie. Over het algemeen kun je in 5-7 sessies een aantal stappen gezet hebben om jouw hoogsensitief zijn te integreren in je leven.

Als je dat wilt, dan kijken wij ook naar je voeding. Want wat kun je nu als hoogsensitief mensen beter wel eten en wat niet? Als hoogsensitief mens kun je veel spanning ervaren en welke voeding is hierbij ondersteunend en welke voeding is ondermijnend? Ik adviseer je graag.

 

Je bent van harte welkom!